Novosti

10. kulturološki susret u spomen obitelji Zrinski u Legradu

Općina Legrad je 16. rujna 2017. bila domaćin jubilarnih, 10. kulturoloških susreta u spomen na obitelj Zrinski. Manifestaciji su zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, domaćin i načelnik Legrada Ivan Sabolić, načelnica Općine Ortilos i počasna građanka Legrada Marika ZoltanneKunos, predstavnici općina Zakany, Mlinarci, Donja Dubrava, Donji Vidovec i Belezna, načelnik Općine Murakeresztur Lajos Pavlic Jozsef, svećenica Evangeličke crkvene općine Legrad Davorka Horvat, studenti vojne akademije „ Nikola Zrinski “ iz Budimpešte, kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske i Mađarske te brojni drugi uzvanici.

Manifestacija je započela predavanjima o ulozi obitelji Zrinski za ovo područje. Predavanja su održali akademik Dragutin Feletar, profesor Jozsef Padanyi i profesorica Marija Sabolić. Nakon predavanja slijedila je sveta misa u crkvi Presvetog Trojstva u Legradu.

Manifestacija “Kulturološki susret u spomen obitelji Zrinski pokrenuta je s ciljem da se održe uspomene na obitelj Zrinski i utvrdu Novi Zrin, kojima je svake godine domaćin druga općina, a koji povezuje pogranična naselja s hrvatske i mađarske strane.