Novosti

Pozivamo vas na predavanje “Vrtlarenje u skladu s prirodom” u Hlebine

09.03.2018. (petak) u 18:00 sati u Područnoj školi Ivan Generalić, trg Ivana Generalića 6, Hlebine održati će se predavanje i razmjena sjemenja.

Na predavanju ćete saznati kako (i zašto) uzgajati vlastitu zdravu hranu bez primjene pesticida i mineralnih gnojiva. Predavačica Silvija Kolar – Fodor, predsjednica udruge Biovrt, otkriti će vam prirodne metode povećanja plodnosti tla, kako kreirati vrt koji je otporniji na bolesti, nametnike i na klimatske promjene te kako u njemu uzgojiti obilje zdrave hrane, te koje biljke vole pčele. Nakon predavanja organizirana je i prigodnu razmjena sjemenja za sudionike predavanja.

U sklopu predavanja biti će organizirano i kratko predstavljanje upravo izdane knjige “Vrtlarenje u skladu s prirodom” autorice Silvije Kolar-Fodor koja će se moći kupiti nakon predavanja. Cijena knjige je 129 kn.

Na razmjene sjemenja se pozivaju posjetitelji predavanja koji čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima i da razmijene sjeme s udrugom Biovrt i na taj način doprinesu očuvanju naše biološke raznolikosti. Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.