Novosti

Svečano otvoren ured Turističke zajednice

U sklopu obilježavanja Dana općine Virje i općinskog nebeskog zaštitnika Svetog Martina predstavljen je i otvoren ured Turističke zajednice područja “Središnja Podravina”. Ured je svečano otvorio zamjenik koprivničko-križevačkog župana Darko Sobota, istaknuvši važnost zajedničke promocije općina koje obuhvaća Turistička zajednica i ovog dijela Podravine te je zaželio mnogo uspjeha u daljnjem djelovanju.

Uz Sobotu, okupljenima su se obratili voditeljica ureda TZP „Središnja Podravina“ Elizabeta Milanović Glavica i načelnik Općine Virje Mirko Perok, a predstavljanju su prisustvovali načelnici općina Drnje Petar Dombaj, načelnica općine Hlebine Božica Trnski, načelnik općine Legrad Ivan Sabolić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, direktor Turističke zajednice Koprivičko-križevačke županije Zdravko Mihevc te brojni uglednici i mještani.

Voditeljica ureda Milanović Glavica uputila je posebne zahvale Općini Virje i njenoj pročelnici Kristini Filipović i Županijskoj turističkoj zajednici na pomoći oko registracije i procedure ustrojavanja ureda.

TZP „Središnja Podravina“ osnovana je 2016. godine, a u njezinom su sastavu općine Drnje, Gola. Hlebine, Legrad, Molve, Novigrad Podravski i Virje. Načelnici spomenutih općina odlučili su se udružiti kako bi objedinili turističku ponudu i racionalizirali troškove rada ureda, kojoj je svrha omogućiti uspješniji razvoj turizma na području za koji je osnovana.

Kulturno umjetnički program posebno su upriličile skupina Iskrice DND Virje, pod vodstvom voditeljice Danijele Turčić Večenaj sa svojim recitacijama dobrodošlice i odgojna skupina “Leptirići” iz Dječjeg vrtića “Zrno” Virje koja je opjevala sve naše općine u pjesmici pod naslovom “Podravski kraj”. Sve su začinili veselom pjesmom “Lepo naše belo Virje” i svojim nastupom raznježili sve prisutne. Hvala tetama i ravnateljici Maji Šobak.

Foto: Sanja i Đuro Grčić