Novosti

U Vinariji Pomona predstavljena enogastro ponuda i cikloturizam

U Vinariji Pomona danas je predstavljena turistička ponuda koja obuhvaća cikloturizam i enogastro ponudu Koprivničko – križevačke županije.

Operativnim planom razvoja cikloturizma Podravine i Prigorja predviđeno je ulaganje u infrastrukturu namjenjenoj ciklo turistima. Podravina i Prigorje ima deset biciklističkih ruta koje se razlikuju po važnosti, težini terena i dužini. Svih naših sedam općina se nalazi na važnim ciklo pravcima i stoga nam je važno ulagati u poboljšanje uvjeta za ciklo turiste.

Iz tog je razloga danas predstavljena web stranica Podravina & Prigorje bike, kao i istoimena mobilna aplikacija koja će pomoći u pronalaženju važnih informacija našim budućim gostima. Kako bi web stranica i aplikacija bile od koristi, potrebno je napuniti ih svim relevantnim podacima i informacijama o ugostiteljskoj ponudi, smještaju, osobito onom namijenjenom bike & bed, manifestacijama i događanjima, mogućnostima popravaka i servisa te drugim informacijama koje bi mogle zanimati ciklo turiste koji nam dolaze u posjet.

Kako bi ponuda cikloturizma bila što sadržajnija, predstavljen je film Enogastro vodič Podravine i Prigorja koji je već izašao u tiskanom obliku. Film će od idućeg tjedna biti dostupan na stranicama Turističke zajednice područja “Središnja Podravina”, kao i na službenim stranicama općina u sastavu Zajednice. U sklopu projekta uspostavljena je etiketa za vrhunska vina koje danas posjeduju vinarije Gudić, Savić, Kostanjevec, Matočec i Topolovčan.

Nakon predstavljanja podijeljene su Bed&bike i Bike friendly oznake pružateljima usluga na biciklističkim rutama. Svoju Bed&bike pločicu među ostalima je preuzela i gospođa Ivančan iz Ivančan Ruralne kuće za odmor iz Molve Ledina.